Heb je New York al gelopen?

Arrrggg... waarom heeft iedereen het altijd alleen maar over New York wanneer je vertelt dat je marathons rent? Er zijn zoveel toffe marathons! Maar goed, ik heb New York uiteraard gelopen. In 2014 en dat was best wel tof. 

Hoeveel ga je er nog lopen?

Tja, dit wordt vaak ook gevraagd. Zolang ik marathons kan blijven lopen zal ik dat doen. Er is voor mij niets mooiers dan het rennen van een marathon. 

Weet je dat het lopen van een marathon eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is?

Hou je bek. 

Welke marathon staat er nog op je lijstje?

Eigenlijk iedere marathon die ik nog niet heb gelopen. En vrijwel alle marathons die ik heb gelopen zou ik best nog een keertje willen doen. 

Wanneer ga je Londen lopen?

Hou je bek. 

Meest bijzondere moment tijdens een marathon

Ik vond die ene keer dat ik in beide hamstrings kramp kreeg wel heel speciaal. Het signaal dat het lichaam afgeeft wanneer het genoeg heeft van de belasting dat niet te negeren valt. 

Wat wordt je 100e marathon?

Zoals het er nu naar uit ziet wordt dat Amsterdam 2023. Ik zeg wel dat ik 98 marathons heb gelopen, maar eigenlijk zijn dat er 97. Die ene in Mexico heb ik namelijk niet uitgelopen. Dat betekent dat ik er nog 3 moet rennen voordat mijn 100e op het programma staat. In september loop ik de Jungfrau op, begin oktober verken ik Skopje en dan is de eerstvolgende nummer 100. Vooralsnog is dat Amsterdam.